The bouclé box


Today I've finally received package with two stunning boucles from Emma One Sock. They look just fabulous and I can't even described how I'm excited. The first one si wool blend(for a warm jacket) and viskose blend from Indian mill(for a dress most probably).
And what about my boyfriends coat? There is a progress :) I've already sewn in the underlining and interfacing. For underlining I've used silk organza from Susan Khalje, because I wanted to add some body to fashion fabric and prevent wrinkling, then I've underlined front pieces with hair canvas and chest canvas(both from  MacCulloch&Wallis) and the back one with medium weight cotton muslin. This is my first tailoring garment made only  with sew in interfacings and I have to say the result is really really good!


Po dlouhé době(o předvánoční vyclívací poště by mohl vzniknout román) jsem konečně dostala balíček s dvěmi kusy buklé z Emma One Sock. Jsou jednoduše krásné a ani nedokážu popsat, jak strašnou z nich mám radost. První je ze směsovky s převahou vlny(na teplé sako) a druhá z indické produkce ze směsovky s převahou viskozy(na šaty nejspíš).
A přítelův kabát? Došlo k výraznému pokroku :) Momentálně mám všité výztuhy a jsou i vsazené rukávy. Pro výztuhu  látky jsem zvolila hedvábnou organzu z obchodu Susan Khalje, protože jsem chtěla přidat látce strukturu a zmírnit mačkání. Jako výztuhu samotného oblečení(o rozdílu mezi výztuhou látky a oblečení alias anglickými výrazy underlining/backing a interlining jsem psala v tomto postu) jsem na přední díly použila hair canvas(hair protože je zde podíl kozích chlupů) a kanvas používaný na výztuhu náprsní oblasti(prostě chest canvas), oboje z MacCulloch&Wallis a na zadní díl středně tlustý bavlněný mušelín. Tohle je moje první kabát jen za použití nenažehlovacích výztuh a musím říct, že výsledek vypadá dost dobře!

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Třicetiněco-letá milovnice klasických krejčovských technik a anti-rychlošití.

2 komentářů :

  1. zdravím!
    nedávno jsem si taky založila blog o šití, kam dávám svoje věci, popisky a tak, ale dost neohrabaně a vlastně když tak koukám, tak jsi vlastně můj velký vzor ^^ v šití teprve začínám, proto beru svůj blog spíš i jako takovej zápisníček, kam si ve vtipný formě píšu postupy a tak, pomáhá mi jedna švadlena a zatím mě to pekelně baví.
    neměla jsem ještě šanci to tady celý omrknout ale moc se na to těšim.
    šití zdar!

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju moc!
    Pro mě je vzorem a inspirací hlavně tenhle blog
    http://frabjous-fashion.blogspot.com/
    Přeju moc úspěchů v šití a ať to baví dál :)

    OdpovědětVymazat