How to start with tailoring

I love sewing. I love sewing because sometimes I need monotonous hand work and I love sewing because with every new project, there is some challenge, some technique I can try and it's nothing quite like feeling when you looking on another perfect finish project.
Although I'm impressed by couture and tailoring techniques, I have to admit, that I'm discovering their beauties for a quite short time. It wasn't easy to find and understand all these information, so there is some resume for tailoring beginners.
The first thing you should do is buy some tailoring book. I've bought Tailoring- The classic guide to sewing the perfect jacket and I would totally recomment it. There is lot of pictures and you can choose from three tailoring methods- from less to more time consuming. There is also some chapters about choosing interfacing and fabric and about tools you need.
I really like hand sewing, so I've decided to work with sew in interfacings. I didn't fing supplier who offers hair canvas etc. in my country, so I've ordered this stuff from MacCulloch&Wallis. You also need some pressing tools like point presser+clapper or seam roll, which I've purchased from here (they offer interfacings as well). I hope this will help!
HERE IS ONE VERY HELPFULL SOURCE- coat made step by step with combined technique
http://tanysewsandknits.blogspot.com/search/label/Burberry%20inspired%20coat

Point presser + clapper
Pomůcka na žehlení rohů, spodní část se přikládá na žehlený šev- vypadá pak precizněji

Šití miluju. Šití miluju, protože to na jednu stranu může být velmi monotónní činnost a na druhou stranu každý nový projekt může být výzvou, kdy mám příležitost se naučit nové a nové techniky. Navíc se asi nic nevyrovná pocitu, který mám při dokončení dalšího úspěšného projektu.
Ačkoliv jsem nadšená couture a krejčovskými technikami, musím se přiznat, že je nepoužívám dlouho. nebylo to zrovna jednoduché všechny ty informace vstřebat, tak jsem se rozhodla napsat post o krejčovství, který snad někomu pomůže.
První věc , kterou byste měli udělat než začnete, je koupit si potřebnou knihu jako například Tailoring- The classic guide to sewing the perfect jacket.
Tato kniha je bohužel jen v angličtině, českou podobnou neznám. Její výhodou je, že na přehledných obrázcích představuje tři techniky od časově nejvíce po nejméně náročnou a obsahuje i kapitoly o výběru látek a výztuh a nejrůznějších pomůcek.
Mám hodně ráda ruční šití, tak preferuji techniku s použitím všívací výztuhy. Výztuhy mám z MacCulloch &Wallis, což je britský obchod, pošta vychází na 10-15 liber dle váhy. Další věcí, která je potřeba, jsou pomůcky na žehlení jako tahle věc ze dřeva na žehlení rohů. Já ho mám odsud, ale viděla jsem ho třeba i v brněnském Biltexu. 
UŽITEČNÝ ZDROJ Z INTERNETU - tvorba kabátu kombinovanou technikou krok za krokem:
 http://tanysewsandknits.blogspot.com/search/label/Burberry%20inspired%20coat

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Třicetiněco-letá milovnice klasických krejčovských technik a anti-rychlošití.

0 komentářů :

Okomentovat