Current project- Free people inspirated ruffle slip



 At the beginning was this picture. Cover of Free People January catalog. I fell in love with outfit on the left, but I wasn't sure, if the dress will be so cute in real life and will be worth the money, so I've decided to sew it. But I hadn't no idea, how big chalange this could be. Ok, now I know, that my mission will be successful and I can  show you all the complicated way.

Na začátku byl tento obrázek. Obálka lednového katalogu Free People. Učaroval mi outfit vlevo, ale nebyla jsem si jistá, jestli šaty budou tak hezké i v reálu a jestli za ty těžký peníze budou stát, takže jsem se rozhodla si je radši ušít. To jsem ovšem nevěděla, jaká to bude výzva. Teď když vím, že mise nebude neúspěšná, vám můžu ukázat celou svoji strastiplnou cestu



Dress are made from white mesh.
Firstly I've started with strapless top and making the lines. As pattern I've used parameters from my favorite strapless dress.

Šaty jsou z bílého elatického tylu.
Nejdříve jsem začala s živůtkem a s vytvářením rýšků. Jako střih mi sloužily moje oblíbené šaty bez ramínek.


I've cut little bigger piece of fabric, than I've need for the top. For drawing the signs on fabric I'm using sublimating pen(this disappears in two days). Distance of lines is about 0.6 inch.

Nejdříve jsem ustřihla o trochu vštší kus látky než konečný živůtek. Na předkreslení linií pro šití jsem použila sublimační tužku, která zmizí během dvou dnů. Vzdálenost mezi liniemi jsem zvolila 1,5 cm














Making the top was probably most timetaking part of the dress. From this prepared piece I've cut the definitive front part of the top, add one layer of the tulle. Making the skirt next time :)

Tvorba živůtku byla na šatech asi časově nejnáročnější. Z předpřipraveného kusu jsem pak vystřihla konečný střih přední části živůtku, sešila se zadní a přidala ještě jednu vrstvu tylu. A o sukni zase příště :)

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Třicetiněco-letá milovnice klasických krejčovských technik a anti-rychlošití.

4 komentářů :

  1. Ty jo, ten živůtek musel být teda náročný na trpělivost....Klobouk dolů, já si nedávno zkracovala sukni pomocí takového toho nažehlovacího pásku a už u toho jsem myslela, že s tím parštím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Evi, děkuju, ale nemám zase trpělivost na jiné věci. U šití se podívám na hodinky, je osm večer, podívám se podruhé a je půlnoc :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jani klobouk dolu! Je to krása! A můžu se zeptat co máš za stroj? Já mám už starší Brothers a už mi docela blbne tak se poohlížím po nějakém novém

    OdpovědětVymazat
  4. Lído, děkuji :) mám už poloprofesionální, hodně drahý stroj, dostala jsem ho k promoci- Janome Memory Craft 6600. Ale Janome jsou obecně prý hodně dobré, já jsem samozřejmě spokojená. Jinak recenze strojů jsou tady http://sewing.patternreview.com/SewingMachine/
    a nedávno vyšel test strojů i v dTestu.

    OdpovědětVymazat