Postchristmas post

Do you know what is it?

Víte, co to je?


Yes, an dress form. I've found this adorable adjustable dress form under the christmas tree(ok technically next to it:) ). I love it, because I have finally some dress form which looks (a little) like me. The only thing I have to change is shoulder height/ breast depth- I will show you this padding in the near future. And why is a foil around it? Our flat is under reconstruction and everywhere is a lot of dust.

Ano, krejčovská panna. Tuhle úžasnou stavitelnou pannu jsem našla pod vánočním stromkem(tedy technicky vedle něj:) ) Jsem nadšená, protože mám konečně pannu, která se mi aspoň trochu podobá. Jediná věc na úpravu je výška ramen, respektive hloubka prsou- tuhle vám ukážu v blízké budoucnosti. A proč je omotaná stahovačkou? Protože právě rekonstruujeme byt a prach je naprosto všude.

Today a postwoman brought me some kind of candy. My very first package with Colette patterns. Now I understand, why they cost 18$ each, I hope that my Macarons,  Crepes etc. will be so much sweet as the pattern.

Dnes mi pošťačka donesla jistý druh cukrovinek. Můj první balíček se střihy Colette. A už chápu, proč každý stojí 18 dolarů. Doufám, že výsledné šaty budou taky tak sladké, jako střihy.

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Třicetiněco-letá milovnice klasických krejčovských technik a anti-rychlošití.

4 komentářů :

  1. Piste prosim casteji, je to uzasne cteni... mate jediny cesky blog o siti (z tech co znam), co stoji za to sledovat. diky za inspiraci! btw jak dopadl kabat :)?

    OdpovědětVymazat
  2. Ta panna musela být skvělý dárek, určitě z ní máš velkou radost ;) A ty střihy vypadají taky fantasticky.

    OdpovědětVymazat
  3. PH, děkuju moc! Dala jsem si předsevzetí, že budu publikovat alespoň jednou týdně, nápady jsou, ale starostí moc :) kabát zatím nijak, musím počkat, až budou nejprašnější práce za námi a pak budu moct teprve vybalit stroj. Nicméně jsem dnes nevydržela a dvojvýpustkové kapsy do podšívky jsem šila komplet ručně, aby se to někam pohlo....
    Jari, to víš, že měla :) hlavně ho to napadlo samo od sebe a o to víc si toho cením.

    OdpovědětVymazat
  4. jé ta by se mně taky hodila. To bylo hezké od Ježíška :)

    OdpovědětVymazat