Pins affair

I  spend lot of money on fabrics. I love quality fabric and i think that for quality fabrics you need quality notions, interfacings etc. In my favorite  local store I've seen many times over, that another costumer choose beautiful sheer silk for dress and some ugly cheap polyester lining. It's little paradox, because even if the this lining doesn't destroy final look of the garment, you will always feel its ugliness on the skin.
Za látky utrácím spoustu peněz. Mám prostě ráda kvalitní látky a taky si k  nim ráda pořizuju kvalitní pomůcky, výztuhy atd. Což může být v našich končinách trochu problém. Schválně, kolikrát jste v obchodě viděli, že si jiná zákaznice kupovala ke krásném poloprůhlednému hedvábí nějakou levnou  polyesterovou podšívku. Je to přece trochu paradox- navenek krásná látka, ale i v případech, kdy vzhled daného kusu oblečení ta podšívka negativně neovlivní, tak tu pořád zůstává ten nehezký pocit na kůži.

The next thing is where to buy quality stuff. You can find quality scissors in my local stores, but threads, pins, interfacings? I have to order all of these things or buy during my journeys! Today  I want to talk about pins and pins cushion. On the left you can see pin from my local store, on the right pin purchased on susankhalje.com. The difference is huge. Yes, the local pins cost aprox. 3 dollars and those from Susan Khalje's site 9, but it worths every penny. They are longer, thinner, smoother, sharper, just anything is right about these.
Ale kde tyhle věci kupovat? V obchodech ve městě si můžu koupit kvalitní nůžky a tím asi tak končím. Ale výztuhy, nitě nebo špendlíky? Všechno musím bohužel objednávat nebo nakupovat na cestách. Dnes bych chtěla mluvit o špandlících a jehelníčcích na ruku. Napravo je špendlík z místního obchodu, nalevo objednaný ze susankhalje.com. Rozdíly jsou víc než patrné. Ano, špandlíky nalevo stály asi třikrát tolik, ale opravdu se každá koruna navíc vyplatí. Jsou delší, tenčí, ostřejší a hladší( metoda s propichováním silonky není potřeba, na zmetek jsem ve dvou baleních nenarazila).




Another grate purchase from SK site was pins cushion. I had pins cushion from Prym(for 8 euros), with plastic holder and was forgotten, because wearing it in right position was painfull and wearing it on the side was impractical. The new one is not so expensier, holder is metallic and on the wrist is really comfortable(although getting on is little harder).
Další věcí je jehelníček na zápěstí. Nejsem zrovna kost a kůže, bohužel  zápěsti kost a kůži mám a s plastovým náramkem jehelníčku Prym si nerozumělo. Vzhledem k tomu, že mít jehelníček ve správné pozici bylo dost bolestivé a mít ho v nebolestivé poloze na straně zápěstí dost nepraktické, tak brzo upadl v zapomnění. Druhou šanci jsem dala tomuto udělátku opět na stránkách Susan Khalje. A víte co? Sice je poněkud boj, dostat ten kovový náramek na zápěstí, ale je neskutečně pohodlný! Rozdíl v cenách tu je, ale
rozhodně to stojí za to.




Mimochodem na uvedených stránkách seženete i hedvábnou organzu v šířce 140 cm za super cenu, japonské supertenké jehly, zatěžkávací řetízky do chanelovských sak, vypodložení do hlavic rukávů nebo nejrůznější nůžky(taky třeba kostice, ale ty je potřeba stejně zkracovat, takže jsem nakonec volila jiný obchod). Poštovné je při jakémkoliv objemu objednávky 5 dolarů, na zásilce je vždy uvedena reálná cena, takže pokud objednáváte něco kolem 30 dolarů- jako jsou právě ty nůžky, je vzhledem k poplatku poště za deklarantské služby lepší udělat větší objednávku.

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Třicetiněco-letá milovnice klasických krejčovských technik a anti-rychlošití.

0 komentářů :

Okomentovat