Around the corner

I have perfect method, how to prevent UFO(UnFinished Object). Work on one project untill it's finished. But I have little warning: this method has some disadvantages. First big problem is that you are working only on one project, but you are thinking about five more :) And another one, which is now my biggest one, is that you may not finish nothing for three months. Yes, I'm still working on the coat for my boyfriend(expecting date of finishing is end of december). And then...dress, dress, dress, maybe jacket, dress, dress..... :-)

Mám naprosto dokonalou metodu, jak vyzrát nad UFO(unfinished object- nedokončený objekt). Vždycky pracuju jen na jedné věci, dokud ji nedokončím. Má to samozřejmě i svoje mouchy- hned první- vždycky pracujete jen na jednom projektu(přitom myslíte na dalších pět). Další, současně můj největší je, že nic nedokončíte třeba po dobu tří měsíců. Ano, stále pracuju na kabátu pro přítele(předpokládaná doba dokončení konec prosince). A pak už šaty, šaty, šaty, možná sako, šaty, šaty....:)


For the coat, I was sewing double piped patch pocket- I needed four corners per pocket. Here is my tip, how to make it simply and quickly.

Na přední straně kabátu budou nakládané dvojvýpustkové kapsy- potřebovala jsem udělat 4 rohy na jednu kapsu. Dnes mám pro vás tip, jak rohy dělat rychle a jednoduše.

1.make all important markings.
1. vyznačit všechny důležité linie

2. turn the seam allowances and press on all sides
2. otočit přídavky do rubu a zažehlit na všech stranách



3. mark the corner with pin
3. označit roh špendlíkem

4. match the seamlines
4. přiložit linie přehybu k sobě

5. fix with pin
5. takto zafixovat špendlíkem

6. turn around pin and mark the future seamline
6. otočit cíp přídavku kolem špendlíku a označit budoucí místo švu




7. sew OUTSIDE the marked line
7. sešít VNĚ od označené linie

8.cut redundant fabric
8. odstřihnout nadbytečnou látku


9. press(point presser is really helpful)
9. rozžehlit

10.  turn inside out and tadaaaaaaaaa
10. otočit z rubu do líce a tadáááááááá


Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Třicetiněco-letá milovnice klasických krejčovských technik a anti-rychlošití.

1 komentářů :

  1. tahle metoda na moje ufo´s neplatí. Vždy pracuju jen na jednom projektu.Za posledních šest let se mně jich nahromadilo asi pět. Průběh je stejný: těsně před dokončením se nahromadí pracovní či jiné povinnosti; nemám pracovnu, jen "mobilní kout" takže jakmile sklidím do úložných prostor, tak sejde z mysli.... :)
    ta pomůcka na rozžehlování je super.

    OdpovědětVymazat