Sewing tips: a perfect bias tape maker for free

I'm just few steps from finishing my white embroidered dress, but in the meantime, I'm going to tell you about something, what really excited me. You know, I've work with fashion fabric and lining batist as one layer, so I've decided to finish neckline and armholes with bias tape. I don't like much those bias tapes sold in my local haberdasherys, because I consider them  too rough. I don't have any bias maker and during research where and what type I should purchase, I've found this technique. Everything you need is needle and ruler. I've tried it and it's supersimple way to get perfect bias tape.

Momentálně jsem jen kousek od dokončení posledního projektu- bílých šatů, ale v mezičase vám povím o něčem, co mě opravdu nadchlo. Jak už jsem psala, pracovala jsem s vyšívanou látkou a obyčejným batistem jako s jednou vrstvou. Proto jsem se rozhodla zakončit výstřih a průramky šikmým proužkem. Nemám moc ráda proužky, co se prodávají v galanteriích, protože jsou na můj vkus dost hrubé. Neměla jsem ale žádnou pomůcku na tvorbu šikmých proužků, tak jsem se jala hledat, kde a jakou si pořídím. Díky tomu jsem našla tuto techniku (v angličtině, nicméně obrázky jsou dostatečně vypovídající :) ). Všechno, co potřebujete, je jehla a pravítko. Zkoušela jsem a je to superjednoduchý způsob, jak vytvořit dokonalý šikmý proužek.

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Třicetiněco-letá milovnice klasických krejčovských technik a anti-rychlošití.

3 komentářů :

  1. Jani, strasne me bavi ukazky tveho siti...Mam na tebe jakou zkusenou svadlenku otazku. Muzes mi poradit co vsechno duleziteho by mel mit sici stroj pro zacatecnicke siti - jednodussi kousky, zadna velka krejcovina...

    OdpovědětVymazat
  2. Luci, děkuji!
    Akorát nevím, jestli jsem vhodná osoba k radám ohledně strojů. V podstatě člověk potřebuje jen rovný steh, entl, zpětné šití, možnost šití s dvojitou jehlou kvůli úpletům a hodí se automatická knoflíková dírka. Potom záleží, jak si stroj poradí s tenkýma nebo naopak tlustýma látkama. Na takové ty klouzavé mrchy se hodí stroj s možností horního podávání, ale to už je možná zbytečný luxus- šila jsem celkem úspěšně z hedvábí i na té veritasce.
    Letos bylo v d-testu srovnání šicích strojů v levnejších kategoriích a nejlíp vyšel Brother Innov-isNV 10, ale vůbec tam nebyly třeba stroje Janome, což je značka, kterou mám já.
    Pomoct může taky stránka http://sewing.patternreview.com , což je takové MUA o střizích a šicích strojích.
    Doufám, že jsem trochu pomohla, ale každopádně bych vyrazila do obchodů, si ty stroje trochu "ošahat" a vyslechnout si víc názorů, když jsem objevila tu recenzovací stránku, ze zvědavosti jsem si přečetla, co psali ostatní o mém stroji a byla jsem dost překvapená, že někomu vadily věci, na které jsem byla zvyklá z té veritasky a nikdy mě nenapadlo o nich přemýšlet jako o negativech.

    OdpovědětVymazat
  3. Jani moc diky za super odkaz i radu.

    OdpovědětVymazat