Kabát vol. II

Letos jsem se pustila do kabátu pro změnu pro sebe. Upřímně hlavním hnacím motorem bylo Šicí fórum a že jsem slíbila se starat o Sew along. Díky tomu to jde i letos lépe- od chvíle, kdy jsem dokončila poslední šaty, což je 14 dní, jsem ušila knoflíkové dírky(dvojvýpustkové, takže na ještě nesešitém předním díle), zkompletovala přední a zadní díl, napikýrovala límec, předšila, přišila límec, navonila rukávy, vsadila rukávy, přišila kapsy, udělala spodní záložku. Takže momentálně mi zbývá založit rukávy a vypodšívkovat, což, doufám, stihnu do konce týdne.

Momentální stav je takovýto:



Látka je z Alfatexu, což je němeský e-shop, který má hodně látky z Burdy. I toto je původně látka použitý na jeden Burda model, původně jsem ji kupovala loni na kabát pro svého chlapa, ale nakonec jsem ho ušila z něčeho jiného. Samotný fakt, že jsem použila látku, co jsem měla už doma, by byl skvělý. Jenže já si v přemítání, z čeho ten kabát ušiju, koupila další dvě.  Ale o nerozvážných nákupech látek a 11 plastových ikea boxech plných těchto pokladů, si povíme někdy příště.
Letos mi hodně pomáhala kniha od Thomase von Nordheima. Tuhle knížku opravdu doporučuju, stoji za každý halíř, co za ni dáte. Celý kabát je dělaný klasickými metodami, které mají jednu obrovskou výhodu: nedovolí vám dělat chyby a prostě nejde být nepřesný(pokud teda postupujete podle návodu).
Letos má vyjít/ právě vychází kniha o krejčovině ve smyslu sak a kalhot i od Claire Shaeffer, nicméne podle obsahu se zdá, že neopsahuje kompletní návod na ušití saka, ale spš kapitoly, které se soustředí na např. šití kapes.
Pokud se vám kabát líbí, chtěli byste vyzkoušet nové klasické techniky a umíte rovný steh na stroji a nějaké základní ruční stehy, tak vás navnazuji na další společné šití a to chanelovského saka! To vypukne začátkem dubna naostro, předtím se na foru pobavíme o vhodných materiálech, aby všichni stačili sehnat potřebné ingredience(svrchní látku typu buklé, kus nejlépe hedvábí na podšívku, nějakou tu ozdobnou borduru, zapínadlo a řetízek na lem).

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Třicetiněco-letá milovnice klasických krejčovských technik a anti-rychlošití.

2 komentářů :

  1. Ach já v dobrém závidím. Neumím šít a momentálně ve zkouškovém na to ani nemám čas, ale zkusím přemluvit matku, zda by mi nepomohla v krušných začátcích, neb ona šít umí, ale jako mladší mě nechtěla pustit ke stroji, abych ho nezničila.

    Kabát vypadá velmi pečlivě a precizně. Klobouk dolů.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju moc! A přeju hodně energie do začátků:)

    OdpovědětVymazat